FAQ

Hulp

1. Registratie of inloggen

Hoe kan ik me registreren of inloggen? 

Op elke pagina vindt u een knop 'inloggen'.
Klik erop als u al een account heeft. U kunt dan inloggen op onze website. 
Indien u nog geen account heeft, dient u zich eerst te registreren. Na het invullen van uw gegevens en het accepteren van onze verkoopvoorwaarden, ontvangt u van ons een bevestiging via e-mail. Na bevestiging kunt u inloggen op onze website en deelnemen aan de biedingen. 

Moet ik me registreren om deel te nemen aan de biedingen? 

Ja. U kunt enkel deelnemen indien u zich heeft geregistreerd en ingelogd. 
U kunt echter altijd door de beschikbare loten bladeren, ook zonder te registreren. 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. 

Tijdens het inloggen kunt u aangeven dat u uw wachtwoord bent vergeten. Ons platform stuurt dan automatisch een e-mail naar het geregistreerde e-mailadres. In deze e-mail vindt u een link naar een pagina waar u een nieuw wachtwoord kunt kiezen. 

2. Deelnemen aan de veiling

Hoe wordt een veiling georganiseerd? 

Wanneer een veiling start, wordt u per e-mail op de hoogte gesteld. Het is mogelijk om op elk lot te bieden totdat de veiling is gesloten. Bij de afsluiting van de veiling wint het hoogste bod op dat betreffende lot. 
Wanneer iemand heeft geboden in de laatste vijf minuten voordat de veiling wordt gesloten, zal deze automatisch 5 minuten worden verlengd. 

Hoe kan ik een bod plaatsen? 

U kunt op elk lot bieden. Nadat u uw bod heeft geplaatst, wordt de totaalprijs berekend en getoond door ons platform. Op dat moment moet u uw bod bevestigen. Na bevestiging is het bod bindend. 
Een bod is voltooid bij de volgende 3 stappen:
Kies uw lot
Voer uw bod in 
Bevestig uw bod
Tijdens de eerste twee stappen kunt u uw bod alsnog annuleren. Door te bevestigen (stap 3) gaat u akkoord met onze verkoopvoorwaarden. Na bevestiging is het niet meer mogelijk om uw bod te annuleren. Het bod is vervolgens uitgegroeid tot juridisch bindend. 
Elk bod moet hoger zijn dan het vorige bod. Er dient minimaal verschil te zijn voor elk volgend bod (zie kader). 
Bijvoorbeeld: een nieuw bod voor een lot van €800 moet minimaal €25 hoger zijn dan het huidige bod om te worden geaccepteerd. 

Wat als ik ben overboden?

Wanneer u overboden wordt, ontvangt u automatisch een e-mail met de mogelijkheid om uw bod te verhogen.

Wanneer kan ik bieden?

Indien u geen login heeft, dient u zich eerst te registeren. Nadat u een account heeft aangemaakt, kunt u uw biedingen invoeren. 

3. Betalingen en kosten

Hoe kan ik betalen? 

U kunt enkel in euro betalen en dit door geld over te maken op onze bankrekening: 
BNP Paribas Fortis IBAN BE11 0018 4375 1748 - BIC GEBABEBB 

Wat zijn de bijkomende kosten? 

Voordat u uw bod bevestigt, krijgt u altijd een overzicht te zien van alle bijkomende kosten die aan uw bod worden toegevoegd. U krijgt steeds de totale kosten te zien. 
De kosten van uw bod worden verhoogd met 17,5% koperspremie en 21% btw. De btw wordt berekend over uw bod en de premie als uw bod van toepassing was op btw-loten (loten geïntroduceerd door handelaars). Indien de geveilde wijnen eigendom zijn van particulieren, wordt de btw alleen over de premie berekend. 
Als u een geldig Belgisch btw-nummer kunt voorleggen, kunt u de btw terugvorderen in België. 
Als u een geldig btw-nummer van een EU-lidstaat (met uitzondering van België) heeft, zal er geen btw worden toegepast als u exportdocumenten (EAD) kunt voorleggen. 
Loten die buiten de EU worden verkocht, zijn niet onderworpen aan Belgische btw. 
Transportkosten variëren afhankelijk van de bestemming en het volume van de zending. 

Wanneer moet ik mijn loten betalen? 

Loten dienen binnen 5 werkdagen na sluiting van de veiling te worden betaald. Indien ze niet op tijd worden betaald, worden ze automatisch opnieuw eigendom van Best Wine Auctions. 

4. Verzenden of ophalen

Kan ik mijn loten zelf ophalen?

U kunt uw loten enkel afhalen na telefonische afspraak. U kunt ons tijdens de kantooruren bellen op:
+32 3 808 70 70
Afhalen is mogelijk op werkdagen van maandag t.e.m. donderdag van 09:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 16:30. Op vrijdag sluiten we om 15:00. 
De loten kunnen alleen worden afgehaald indien wij de volledige betaling hebben ontvangen. 

Kunnen mijn loten worden geleverd? 

Op uw verzoek kunnen wij uw loten bezorgen. De bezorgprijs is afhankelijk van de bestemming en het volume van de zending. 

Wat zijn de transportkosten? 

De transportkosten zijn afhankelijk van de bestemming en het volume van uw zending.
Transportkosten voor pallets worden na de veiling automatisch toegevoegd aan uw pro forma. 

Transportkosten volgens bestemming (klik hier)

Zone 0 Belgium
Zone 1 I Grand Duchy of Luxembourg, Netherlands
Zone 2 Germany, France, United Kingdom
Zone 3 Denmark, Ireland, Italy, Austria, Spain
Zone 4 Bulgaria, Estonia, Finland, Greece, Hungary, Croatia, Latvia, Lithuania, Poland, Portugal, Romania, Slovenia, Slovakia, Czech Republic, Sweden
Zone 5 Andorra, Bosnia and Herzegovina, Cyprus, Gibraltar, Iceland, Liechtenstein, Macedonia, Malta, Monaco, Norway, Republic of Moldova, San Marino, Serbia and Montenegro, Turkey, Vatican City, Switzerland
Zone 6 Australië, Filippijnen, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Macao, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea
Zone 7 I United States: 

Note regarding delivery to the United States 

The customer is responsible for the shipment of alcohol and is expected to be familiar with and comply with local and national laws. US customers are responsible for determining whether their state laws allow spirits or wines to ship in their state. Each state has its own laws and regulations regarding these products. Contact the appropriate authorities. Each individual accepts responsibility for his state verifications 

We can NEVER ship to
:
Alabama
Arkansas (excluding major cities)
Iowa
Ketucky
Mississippi
North Dakota
Pennsylvania
Utah
There is also a temporary suspension of shipments to New Hampshire and Maryland. Someone older than 21 must be present at the address to sign for the shipment. This excludes post boxes. We also cannot ship to schools, universities and military bases. 

We can ship up to 12 bottles in 1 package. Feel free to combine orders with friends and family..
Hoe worden mijn loten verzonden?

Alle loten worden zorgvuldig verpakt. Wij werken alleen met professionele bezorgverpakkingen voor flessen. Ze zijn gemarkeerd als "kwetsbaar".
Afhankelijk van het volume van de zending kunnen we ook gebruik maken van één of meerdere pallets. 
De koper kan zelf kiezen voor een koeriersdienst, maar wij maken bij voorkeur gebruik van onze huidige koeriersdienst. 

Zijn mijn loten verzekerd tijdens het transport?

U kunt ervoor kiezen om uw goederen te laten bezorgen door onze koeriersdienst. Op deze levering is automatisch een CMR-verzekering van toepassing. Het dekt een schade van €12,50 per kilogram. 
Als u uw levering verzekerd wilt hebben voor zijn volledige waarde tijdens het transport, wordt een extra kost van 1% toegevoegd aan de uiteindelijke totale kosten van het lot in de veiling. 
Mocht u constateren dat uw zending tijdens het transport beschadigd is, dan dient u dit bij ontvangst van het pakket direct bij de koerier te melden. Zodra u bij aflevering tekent, kunnen er geen klachten meer in behandeling worden genomen. 

Kan ik de levering naar een ander adres laten verzenden? 

U kunt uw loten op elk adres laten bezorgen. Btw-regels kunnen verschillen naargelang de bestemming (zie betaling en kosten). 

Wat is de leveringstermijn? 

De leveringstermijn is afhankelijk van de bestemming van de levering. 
Na ontvangst van uw betaling, bezorgt onze koerier in Europa binnen 3 tot 5 werkdagen. buiten Europa kan dit oplopen tot 10 werkdagen. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke vertragingen en/of overmacht. 

Wat moet ik doen als ik de loten die ik heb gekocht niet ontvang? 

Als uw loten niet bij u worden afgeleverd, stuur ons dan onmiddellijk een e-mail naar info@bestwineauctions.com en informeer ons over uw geval. wij zullen dan de nodige stappen ondernemen om de situatie voor u op te helderen. 

Zijn er andere lokale kosten die ik moet betalen? 

Elk land heeft zijn eigen regels. U kunt het beste informatie opvragen bij de douane van het land waar u de goederen wilt laten bezorgen. 

5. Kwaliteitsgarantie

Hoe weet ik of het lot authentiek is?

Alle loten worden grondig gecontroleerd door ons professionele team. Ze zullen het etiket, de capsule, de inhoud, kurklekkage en andere mogelijke problemen evalueren. 
Ons team heeft meer dan 20 jaar ervaring als experts in het kopen en verkopen van wijnen. 
Wij veilen enkel wijnen die afkomstig zijn van betrouwbare en authentieke wijnkelders. 
Elk lot wordt individueel gefotografeerd en deze foto zal representatief zijn voor het lot. 
Afbeeldingen worden niet hergebruikt. 

Welke garantie heb ik als de wijn die ik heb gekocht slecht is geworden of naar kurk smaakt? 

Omdat wij oude en exclusieve wijnen verkopen, is het voor ons niet mogelijk om enige garantie te bieden. We streven ernaar om altijd de beste kwaliteit te bieden. Wanneer wijnen ouder zijn dan 10 jaar, kunnen wij u geen garantie bieden.
Mocht er een kurksmaak zijn, dan was dit probleem al aanwezig in de kurk op het moment van bottelen. Wij kunnen de schade niet verhalen op de producent, waardoor wij u geen garantie kunnen bieden. 

6. Loten

Hoe kan ik loten op uw website vinden? 

U kunt de zoekmachine op onze startpagina gebruiken en het partijnummer, de naam van de wijn of de regio, het land of het soort alcoholische drank invoeren. 

Hoe worden loten bewaard tijdens de veiling? 

Wij bewaren alle wijnen in een gekoelde opslagruimte. 

Kan ik loten van een veiling komen bekijken? 

Ja, dit is mogelijk als u telefonisch een afspraak maakt. 

Kan ik specifieke loten volgen? 

Ja, wanneer u geïnteresseerd bent in een specifiek lot, kunt u dit aan uw favorieten toevoegen en zo volgen. 
Klik op de knop 'lot volgen' rechtsboven op de pagina. 

7. Overige vragen

Kan Best Wine Auctions mijn eigen wijnen voor mij verkopen? 

Ja, u kunt ons een lijst met wijnen sturen die u in een veiling wenst op te nemen. 
Wij bekijken dan of de wijnen voldoen aan onze kwaliteitsnormen en sturen u in dat geval een voorstel. 

Hoe gaat Best Wine Auctions om met mijn privacy? 

Door onze verkoopvoorwaarden goed te keuren, gaat u ermee akkoord dat wij uw persoonlijke gegevens opslaan. 
We zullen nooit uw persoonlijke gegevens misbruiken: ze worden alleen gebruikt om de efficiëntie van onze veilingen te ondersteunen. 
U kunt ons altijd vragen om uw persoonsgegevens uit onze administratie te verwijderen. We voldoen volledig aan alle privacyregels. 

Heeft u andere specifieke vragen? 

Neem dan gerust contact met ons op via e-mail of telefoon. We kijken ernaar uit van u te horen en u te mogen verwelkomen op onze Best Wine Auctions website.